SWISH: 123 442 81 40

recept

4-6 portioner
PAJDEG:

100g smör
2,5 dl vetemjöl
1 msk vatten

FYLLNING:
1-2 squash/zucchini, ca 500g
lite smör/olja till stekning
100g rökt skinka, strimlad
1 tsk salt

ÄGGSTANNING:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl crème fraiche
3 dl riven ost
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano

GÖR SÅ HÄR:
  1. Blanda samman smör, vetemjöl och vatten i en matberedare.
  2. Tryck ut degen i en eldfast runt form, 20-25cm i diameter och nagga med en gaffel. Förgrädda skalet i ugn vid 225 grader i 10 minuter.
  3. Skölj squashen och dela den på längden, skär den i 0,5cm tjocka skivor. Strö salt på skivorna och fräs dem lätt ett par minuter i smör/olja.
  4. Lägg ner squash och skinka i det förgräddade pajskalet.
  5. Vispa samman äggstanningen och häll den över squashen och skinkan. Grädda pajen i ugnen i ca 25 minuter.
INGREDIENSER:
2,5 l squash
3 st gul lök
1 st röd paprika (eller grön/gul)
1 st grön paprika
5 tsk salt
4 dl äppelcidervinäger
13 dl socker
1 msk maizena
1 msk senapsfrön, stötta
1 msk gurkmeja
1 tsk svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
  1. Skölj, kärna ur och finhacka squash, lök och paprika. Blanda med salt.
  2. Lägg grönsakshacket i ett durkslag och låt rinna av över natten i kylskåp.
  3. Skölj sedan av med vatten och låt rinna av väl.
  4. Blanda med resten av ingredienserna i en gryta och sjud utan lock i 30min.
  5. Häll upp i varma burkar, sätt på lock och förvara kallt.
Håller 2-3mån i kylskåp och längre med konserveringsmedel.

ca 18-24st
Äggfria och mjölkfria
För glutenfria byt ut mjöl mot:

6 dl semper glutenfri fin mix (den är även fri från vetestärkelse) 
0,5 tsk xantangum

SMET:
6 dl mjöl 
3 dl socker 
1 tsk bikarbonat 
0,5 tsk salt
1 msk vaniljsocker 
1 msk vinäger 
6 msk olja 
2,5 dl vatten 

FYLLNING:
6 dl finskuren rabarber 
2 msk potatismjöl 
1 dl farinsocker 

ALTERNATIV FYLLNING:
Äpple blandat med potatismjöl, farin, kanel, nejlika och ev muskot. 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka rabarber fint, blanda med potatismjöl och farinsocker. 
  2. Blanda de första fem ingredienserna till smeten. 
  3. Häll sedan i vinäger, olja och vatten och blanda ihop till en smet. 
  4. Blanda in rabarbern i smeten och fördela i 18-24 muffinsformar. 
  5. Grädda mitt i ugnen i 175°C, 25-30min