SWISH: 123 442 81 40
recept
4-6 portioner
PAJDEG:
2,5 dl vetemjöl
1 msk vatten
FYLLNING:
1-2 squash/zucchini, ca 500g
lite smör/olja till stekning
100g rökt skinka, strimlad
1 tsk salt
ÄGGSTANNING:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl crème fraiche
3 dl riven ost
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda samman smör, vetemjöl och vatten i en matberedare.
- Tryck ut degen i en eldfast runt form, 20-25cm i diameter och nagga med en gaffel. Förgrädda skalet i ugn vid 225 grader i 10 minuter.
- Skölj squashen och dela den på längden, skär den i 0,5cm tjocka skivor. Strö salt på skivorna och fräs dem lätt ett par minuter i smör/olja.
- Lägg ner squash och skinka i det förgräddade pajskalet.
- Vispa samman äggstanningen och häll den över squashen och skinkan. Grädda pajen i ugnen i ca 25 minuter.
INGREDIENSER:
2,5 l squash
3 st gul lök
1 st röd paprika (eller grön/gul)
1 st grön paprika
5 tsk salt
4 dl äppelcidervinäger
13 dl socker
1 msk maizena
1 msk senapsfrön, stötta
1 msk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
2,5 l squash
3 st gul lök
1 st röd paprika (eller grön/gul)
1 st grön paprika
5 tsk salt
4 dl äppelcidervinäger
13 dl socker
1 msk maizena
1 msk senapsfrön, stötta
1 msk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skölj, kärna ur och finhacka squash, lök och paprika. Blanda med salt.
- Lägg grönsakshacket i ett durkslag och låt rinna av över natten i kylskåp.
- Skölj sedan av med vatten och låt rinna av väl.
- Blanda med resten av ingredienserna i en gryta och sjud utan lock i 30min.
- Häll upp i varma burkar, sätt på lock och förvara kallt.
ca 18-24st
Äggfria och mjölkfria
För glutenfria byt ut mjöl mot:
6 dl semper glutenfri fin mix (den är även fri från vetestärkelse)
0,5 tsk xantangum
SMET:
6 dl mjöl
3 dl socker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 msk vinäger
6 msk olja
2,5 dl vatten
FYLLNING:
6 dl finskuren rabarber
2 msk potatismjöl
1 dl farinsocker
ALTERNATIV FYLLNING:
Äpple blandat med potatismjöl, farin, kanel, nejlika och ev muskot.
GÖR SÅ HÄR:
- Hacka rabarber fint, blanda med potatismjöl och farinsocker.
- Blanda de första fem ingredienserna till smeten.
- Häll sedan i vinäger, olja och vatten och blanda ihop till en smet.
- Blanda in rabarbern i smeten och fördela i 18-24 muffinsformar.
- Grädda mitt i ugnen i 175°C, 25-30min